2010. december 1., szerda

Kínai szezámmagos csirke

Én és a húsos kaja ???
Na ja, ha az ember párja máshogy étkezik....


Szóval, ez egy gyorsan elkészíthető kaja akár vacsira, de partira is kiváló.
(Lehet, hogy kipróbálom búzahúsból, hogy nekem is jó legyen:))

Legyen otthon:
  
A bundához
  •  6 ek. liszt
  • 3 ek. étkezési keményítő
  • 1 ek .olaj
  • 1 tojás
  • csipet só
  • 1,5 kk. sütőpor

A mázhoz:
  • ketcup
  • chili (erős pista)
  • méz
  • szezámmag
 Na és persze a lényeg: egy csirkemell

Elkészítés:
  1. A húst felkockázzuk.
  2. A bunda hozzávalóiból sűrű masszát készítünk. 
  3. A masszába beleforgatjuk a feldarabolt husit.
  4. A mázat saját ízlésünknek megfelelően elkészítjük.
  5. A húst bő, forró olajban aranybarnára sütjük.
  6. A megsült husidarabokat rögtön a mázba tesszük, beleforgatjuk, majd tálra rakjuk.
Köretnek stílszerűen tojásos rizst készítettem.
    Állítólag jobb, mint az eredeti.


    Forrás:
    www.nosalty.hu

    Nincsenek megjegyzések:

    Megjegyzés küldése

    Ide írhatod felmerülő gondolataidat...