2011. március 10., csütörtök

Vöröslencse leves

Legyen otthon:
  • 25 dkg vöröslencse
  • 1 vöröshagyma
  • 2 ek kókuszreszelék
  • 1 konzerv darabos paradicsom (natúr)
  • 3 ek búza/kukoricadara/bulgur
  • olívaolaj
  • római kömény, gyömbér, curry, rozmaring, kakukkfű

Elkészítés:
  1. Olajon az apróra vágott hagymát megdinszteljük.
  2. Hozzáadjuk a megmosott vöröslencsét, kókuszreszeléket, átforgatjuk, felöntjük vízzel, és hozzáadjuk a paradicsom konzervet is. Sózzuk.
  3. Kis edényben pici olajon a fűszereket összepirítjuk, majd beleöntjük a levesbe.
  4. Hozzáadjuk a búzadarát is, ha szükséges a vizet pótoljuk.
Gyorsan elkészül, és közben csodás illatfelhőben fürödhetünk.
Kenyérlepény javasolt hozzá.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ide írhatod felmerülő gondolataidat...