2011. május 30., hétfő

Húsvét - sárgatúró

Életem első sárgatúrója.
Nagyon jól sikerült állagra is, ízre is.
Ez egy alaprecept, itt is vannak változatok. Van aki mazsolával készíti (én nem szeretem), van aki édesebben, van aki nem kavarja ki annyira a tojást, hogy a végén legyenek benne fehér foltok. Ízlések és pofonok. Nekem így szuper volt.
Ja, és lehet sósan is elkészíteni!

Legyen otthon:
  • 1 l tej
  • 10 db tojás
  • 3 ek. cukor
  • 1-2 vaníliarúd a tejbe felforraláskor (elhagyható)
Elkészítés:
  1. A tejet a vaníliával felforraljuk.
  2. A tojásokat a cukorral összekeverjük.
  3. A cukros tojást beleöntjük a tejbe, folyamatosan addig kevergetjük, míg a túrós massza kicsapódik, elválik a savótól.
  4. Tiszta ruhába öntjük (edény vagy mosogató felett), összekötjük, fellógatjuk (én a csapra kötöttem). Pár óra múlva össze is állt, mehetett a hűtőbe.
Nem is olyan nehéz, mint gondoltam.




Forrás: 
A neten rengeteg változat kering.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ide írhatod felmerülő gondolataidat...