2012. március 26., hétfő

Szegedi kifli

A nővéremnél ettem ilyet, és nagyon-nagyon finom.

Legyen otthon: (32 db-hoz)
  • 70 dkg liszt
  • 2 tk. só
  • 3 ek. cukor
  • 3,5 dl tej
  • 1 dl olaj
  • 1 tk. ecet
  • 3 dkg élesztő
  • 20 dkg hideg vaj (töltelék!)

Így készül:
  1. Az élesztőt cukros tejben felfuttatjuk.
  2. A vaj kivételével a hozzávalókból ruganyos tésztát gyúrunk.
  3. A tésztát 45 percig kelesztjük.
  4. A megkelt tésztát 8 cipóra osztjuk.
  5. A cipókat kör alakúra nyújtjuk vékonyan, majd négy felé vágjuk.
  6. Minden háromszög szélesebbik végére egy kis darabka vajat teszünk, majd a két szélét behajtva feltekerjük kifli alakúra.
  7. Tepsire rakjuk, tetejüket tojással megkenjük, és 30 percig pihentetjük.
  8. 180°C-ra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük.
  9. A tepsiben hagyjuk kihűlni.
A képen látható kiflik tésztájában graham liszt is van, ezért picit sötétebb a színe.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ide írhatod felmerülő gondolataidat...