2012. október 26., péntek

Zebratorta



Legyen otthon:
  •  5 db tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 250 g porcukor
  • 125 ml víz
  • 250 ml étolaj
  • 375 g liszt
  • 2 evőkanál holland kakaópor
  • 1 teáskanál őrölt fahéj 
  • vanília eszencia (vagy cukor)

Elkészítés:
  1. A tortaformát sütőpapírral kibéleljük. Az enyém 24 cm-es. 
  2. A tojásfehérjéket habbá verjük, félretesszük. 
  3. A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a vizet, a vanília eszenciát és az olajat.
  4. A sütőport a liszthez adjuk, majd apránként keverjük bele a habosra kavart cukros tojássárgába, végül a keményre felvert fehérjéket is óvatosan beleforgatjuk.
  5. Megfelezzük a tésztát. Az egyik feléhez hozzászitáljuk a kakaót és a fahéjat, majd összekeverjük. Ha túl sűrű lenne a massza, adjunk hozzá egy kis folyadékot. 
  6. Elkezdjük a tészta rétegezését. Először a fehér tésztából 2 evőkanálnyit teszünk a tortaforma közepére. Erre jön 2 kanálnyi kakaós tészta, és így tovább, míg el nem fogy a tészta.
  7. 170 °C-on kb. 50 percig sütjük. Nekem több, mint 1 óra kellett.
Tipp: 
Leönthetjük csokimázzal! (10 dkg vaj+10 dkg cukor+3 ek. kakaópor+egy kevés víz)
 
Forrás: 
desszert.eu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ide írhatod felmerülő gondolataidat...